• Muziekschool Krimpen
  • Nieuws
  • Leerling van de week: Yenthe
  • Leerling van de week: Yenthe

    Leerling van de week: Yenthe – Dwarsfluit

    Yenthe is negen jaar oud en is dol op muziek. Ze heeft sinds een paar maanden les bij fluitdocent Jan. “Eerst dacht ik aan blokfluit maar mijn moeder stelde dwarsfluit voor en dat vond ik heel mooi klinken.”

    “Thuis oefent ze haar stukken die ze in de les krijgt en als ze het eenmaal te pakken heeft dan is ze lekker aan het spelen” vertelt haar vader. “Ik word er vaak blij van” zegt Yenthe, “en soms ben ik bang dat ik een verkeerde noot speel, maar dan verbeter ik mijzelf. Gelukkig geeft Jan tips hoe ik het beter kan doen en dan lukt het uiteindelijk.

    “Mijn familie is best muzikaal, bijna iedereen is leerling bij de muziekschool. Mijn moeder speelt viool, m’n zus zit op zangles, mijn broer op keyboard en mijn vader werkt bij de lokale omroep. En mijn tante heeft ook dwarsfluit gespeeld.”

    Yenthe houdt van rustige muziek en haar lievelingsliedjes zijn ‘Muziek laat je dromen’ en ‘Reis mee’ van Kinderen voor Kinderen. Ik vind spelen op mijn kamer wel leuk, maar ik droom van een orkest met alles bij elkaar.”

    Over haar eerste optreden tijdens de leerlingenavond zegt ze: “Eigenlijk vind ik het wel spannend om op te treden, maar het komt wel goed!”

     

     

     

     

     

     

    In de rubriek Leerling van de Week zetten we iedere week een leerling en een instrument in het zonnetje. Foto’s zijn gemaakt door Hans Bijloo.

    Heb je les bij Muziekschool Krimpen en vind je het leuk om ook een keer Leerling van de Week te zijn? Laat het ons gerust weten in een bericht of via administratie@muziekschoolkrimpen.nl

    Benieuwd naar dwarsfluitles? Kijk hier.

    < Terug naar overzicht