• Muziekschool Krimpen
  • Nieuws
  • Leerling van de week: Kirsten & Jasper
  • Leerling van de week: Kirsten & Jasper

    Leerlingen van de week: Kirsten & Jasper

    Jasper heeft sinds een jaar saxofoonles. ‘Ik was bij Open EUR een feest van de Erasmus Universiteit en daar had je Sax on the Decks, een dj met saxofoon. “Toen dacht ik meteen, dat wil ik ook doen. Het is leuk dat je verschillende tonen kunt maken en dat je vrij bent in wat je speelt. De lessen zijn erg leuk. Ik heb les na mijn moeder, dus we kunnen dan even (af)luisteren bij elkaar.”

    Lijkt hem leuk om meer solo’s te kunnen spelen. “Dat vind ik nog lastig, je moet en nadenken en spelen te gelijk. Meer vrijheid daarin lijkt me heel leuk. En natuurlijk samenspelen met een DJ!”

    Kirsten vertelt hoe ze begon met klarinet spelen. “De voormalig directeur van de muziekschool was spreekstalmeester bij concert leerlingen dat ik bijwoonde. Er was een leerling die in z’n eentje sax speelde, die was toen tien of elf jaar oud. En in de pauze zei ik dat ik graag klarinet willen spelen. Vervolgens zei de directeur die avond tegen het publiek: “dat is jullie wethouder cultuur en die gaat volgend jaar bij ons spelen en optreden!”

    Ik ben de enige klarinet leerling en daarmee de beste en de slechtste”, lacht ze. “Het is mijn relax- en geluksmomentje, waarop ik even niet met andere dingen bezig ben.

    Ze vindt het leuk en belangrijk om met muziek bezig te zijn en ook om als leerling betrokken te zijn bij de muziekschool. “Ik ga wel  mijn best doen met oefenen, de lessen motiveren me daarin. Ik ben op mijn 56e begonnen met klarinet spelen en moest nog noten leren lezen. Best ingewikkeld, maar ik heb het op een natuurlijke manier geleerd omdat ik wel een muzikaal gehoor heb en veel muziekstukken ken.”

     

     

    Kirsten houdt van Braziliaanse muziek zoals bossa nova.  Het is heel leuk om te spelen en ik ben nog lang niet klaar met leren. Je hoeft helemaal niet jong te zijn om te beginnen, juist ook op latere leeftijd brengt het heel veel.”

    In de rubriek Leerling van de Week zetten we iedere week een leerling en een instrument in het zonnetje. Foto’s zijn gemaakt door Hans Bijloo.

    Heb je les bij Muziekschool Krimpen en vind je het leuk om ook een keer Leerling van de Week te zijn? Laat het ons gerust weten in een bericht of via administratie@muziekschoolkrimpen.nl

    Kijk hier voor klarinetles of saxofoonles.

     

     

     

     

     

     

    < Terug naar overzicht